Sommartips

Sommar och semester, en härligt tid då du kan spendera extra mycket tid med din vovve. Vare sig ni kör hemester eller ger er ut på resa erbjuder sol och värme både nya möjligheter och nya utmaningar. Vi har samlat lite smarta tips för en skön semester.

Vätska och mat

När temperaturen stiger ökar hundens behov av vätska. Om din hund har svårt att få i sig tillräckligt kan du ge den våtfoder som är en bra vätskekälla. Du kan också testa att bland lite våtfoder i hundens dricksvatten. Det kan locka den att dricka lite extra. Se också till att ta med dig vatten om ni ska ut på utflykt.

Sommartider är lika med grilltider. På grillen finns det mycket som hundar inte tål. Se upp så att din älskling inte får i sig någonting olämpligt. 

Campingplatstips

Om ni ska bo på camping i sommar finns det några saker du bör tänka på, för allas trevnad.

Använd gärna en markspiral att sätta fast koppel/lina i. Och du, lämna aldrig hunden utan uppsikt när den är uppbunden.

Hunden ska alltid ha tillgång till skugga. Skapa lite olika skuggplatser så att hunden kan välja. Många hundar föredrar att ligga direkt på marken eftersom den kyler underifrån.

Många campingar har hundduschar. Där kan du kyla av mage tassar när det är riktigt varmt.

Härliga hundbad

Många hundar älskar att bada. Men tänk på att välja hundvänliga badplatser utan vassa stenar på botten. Många kommuner har särskilda hundbadplatser.

Ta med något att leka med. En rolig badleksak som flyter och syns tydligt för hunden är rolig apportera. 

Använd gärna en flytväst. Välj en modell som sitter bra på din hund. Alla hundar kan simma, men även hundar kan drabbas av kallsupar och kramp.

Var noga med att torka hunden efter badet för att undvika fuktexem.

Lek och aktivering

Balansövningar är en enkel och rolig lek som tränar koordinationen och de små muskelgrupperna. Använd bänkar, spångar och stockar. 

Hoppe upp på stora stenar, stubbar och andra föremål i olika höjd. Det är utmärkt träning för bakbenen.

Belöna gärna med lite härligt hundgodis från Doggy (utan tillsatt socker)!

Psst! Testa att göra ett godisträd. Placera ut godisbitar på olika höjd i ett träd, tryck fast i barken och göm i håligheter. Ett bra sätt att träna både luktsinnet och att stå på två ben.

Utforska nya promenadstråk

Passa på att utforska nya, spännande promenadstråk under semestern. Om ni bor på en camping kan du fråga personalen om tips på bra ställen. Glöm inte kopplet och håll uppsikt över din hund! 

Ta hand om päls, tassar och nos

Känn igenom din vovves päls efter fästingar varje dag.

Passa på att borsta utomhus så slipper du en del hundhår i huset. 

Känn igenom tassarna.

Skydda nosen om din hund är känslig för solen.