Fira nyår med hunden - skydda den från raketer och smällare

Runt nyår är det många som skjuter raketer och smällare utan att tänka på hur hundarna upplever det. Att fira nyår med hund är därför inte alltid så lätt, eftersom många hundar är rädda för raketer och smällare. Här listar vi några saker som kan vara bra att tänka på.

Raketer och hundar är ingen bra kombination. Många hundar är rädda för raketer, vilket inte är så konstigt med tanke på att de hör otroligt mycket bättre än vi människor. Ljudet av raketerna upplevs som en intensiv smärta. Så snälla, skippa skjutandet i år.

Hundar är rädda för raketer - tips för ett vovvevänligt nyår

Om du vet med dig att din hund är rädd för fyrverkerier och höga ljud, fira nyår med din hund i ett glesbefolkat område. Och framförallt, håll vovven inomhus vid tolvslaget, häng gärna tjocka tyger eller draperier för fönster och spela lugn musik.

Tänk på att rasta i god tid innan klockan klämtar. Men eftersom folk smäller av raketer i tid och otid, tänk på att alltid ha din hund kopplad när ni är ute. Även den tryggaste hund kan bli rädd för raketer och höga smällare och springa bort. Så koppla – för hundens och säkerhets skull.