Hållbart – för djuren och naturen

I över hundra år har vi tillverkat god och sund hundmat. Och vi är lika stolta över våra produkter som över hur vi arbetar för att värna om naturen. Vi tycker det är viktigt att vara snäll mot vår planet. Därför är det självklart att vår hundmat produceras på bästa tänkbara sätt med miljö och vår gemensamma framtid i fokus.

Vårt kök

Vårt kök i Vårgårda drivs av 100% förnybar energi. Matrester och spill återvinns till biogas som sedan driver både stadsbussar och sopbilar. Vi väljer våra råvaror med stor omsorg. Det mesta kommer direkt från svenska bönder till vår fabrik och är framtagna under svensk djurhållningslag helt utan hormoner eller syntetiska tillsatser.

Kvalitet

Hos oss på Doggy har vi mycket högt ställda krav på kvaliteten. Det gäller självklart allt från råvaror och förpackningar till transporter och den färdiglagade maten. När du köper våra foder kan du känna dig helt trygg att din hund får i sig allt som den behöver. Vi genomgår årligen stora kvalitetsrevisioner och certifieringar. Vi är mer än stolta över att vi 1995 blev ISO 9001-certifierade och över att vi miljöcertifierades enligt ISO 14001 under 2002. Sedan 2005 har vi dessutom certifieringen ISO 22000 för livsmedelssäkerhet.

Våra transporter

Våra chaufförer som ansvarar för våra transporter ut till våra kunder inom Sverige arbetar hållbart. De är miljöcertifierade och utbildade i sparsam körning, så kallad EcoDriving så att när vår mat ska ut i landet görs det så miljösmart som möjligt.

Våra förpackningar

Emballaget till våra produkter så som pappsäckar, plastsäckar och Tetra Recart-förpackningar har alla mycket låg påverkan på miljön. Tetra Recart® är en kartongbaserad, miljövänlig förpackning, lätt att öppna och återförsluta. Materialet i vår Tetra Recart är FSC-märkt och återvinningsbart. FSC (Forest Stewardship Council) garanterar att träfibrerna i förpackningen kommer från ansvarsfullt brukade skogar och andra kontrollerade källor. FSC säkerställer att det inte fälls mer träd än vad skogen kan reproducera, att djur och växter skyddas och att de anställda både har en säker arbetsmiljö och skälig lön. När du köper FSC-märkta varor gör du miljön en tjänst helt enkelt.